.©ÝobÝ™

Online Gaming Tutorial


  Reguli pentru o viata mai lunga a monitorului

  Distribuiţi
  avatar
  cyoby
  Administrator
  Administrator

  Mesaje : 113
  Data de inscriere : 25/09/2009
  Varsta : 24
  Localizare : Romania/Vaslui

  Reguli pentru o viata mai lunga a monitorului

  Mesaj  cyoby la data de Sam Oct 03, 2009 4:44 pm

  Cei mai multi utilizatori de computere nu acorda o atentie deosebita monitorului unui calculator.Principalul motiv pare sa fie neglijenta, completata de ideea total eronata, conform careia monitorul ar juca un rol prea mic in "viata" unui calculator, in comparatie cu celelalte componente.Iata de ce, firma AOC, unul din liderii mondiali in productia de monitoare a intocmit o lista cu cele mai importante de care trebuie sa tina seama orice utilizator, pentru ca monitorul sa aiba o viata cat mai lunga si sa poata fi exploatat la maximum.

  1)Este stiut ca fiecare monitor se incarca electrostatic, avand drept consecinta atingerea unei insemnate cantitati de praf.Acest lucru conduce inevitabil la afisarea unei imagini neclare si automat la reglaje neadecvate. De aceea, specialistii recomanda stergerea ecranului monitorului, saptamanal in cazul monitoarelor CRT si o data pe luna in cazul celor LCD, acestea din urma nedezvoltand o incarcatura statica.

  2)Trebuie evitata expunerea monitorului direct in raza de actiune a luminii solare.Se vor evita astfel reflexele suparatoare care conduc la o calitate slaba a imaginii, aceasta aparand ca stearsa, foarte greu de observat.

  3)Nu inchideti si deschideti monitorul prea des.In acest mod veti elimina riscul aparitiei unor probleme la circuitele electrice ale acestuia. In cazul in care plecati pentru un timp din fata calculatorului, o solutie ar fi setarea unui screensaver sau lasarea calculatorului in "sleep mode".

  4)Daca nu folositi monitorul pentru o perioada mai lunga de timp sau pe timpul noptii, inchideti-l.Impiedicati astfel aparitia fenomenului de "pixel burnout" si cresterea facturii la energie electrica.

  5)In cazul in care lipsiti din fata calculatorului o perioada foarte scurta de timp, 15-30 minute, setati pornirea unui screen saver cat mai animat.Ati putea recurge si la activarea "sleep mode", care insa, in ciuda economiei de energie pe care o realizeaza, mareste timpul necesar reincalzirii monitorului.Acest timp poate fi extrem de pretios, atunci cand va asezati in fata calculatorului animati de ideea inovatoare care v-a venit in timpul pauzei.

  6)Cu trecerea timpului, monitorul incepe sa distorsioneze usor calitatea imaginii. De aceea este recomandata ajustarea claritatii acesteia (sharpness). De asemenea. configurarea unei rate de refresh prea mare are drept consecinta aparitia de distorsiuni ale imaginii sau o palpaire deranjanta, foarte daunatoare pentru ochi.

  7)Monitorul trebuie plasat astfel incat ochii sa fie la acelasi nivel cu partea de sus a ecranului astfel incat sa se poata privi fara efort spre centrul imaginii afisate. Veti evita astfel probleme nedorite ale ochilor si gatului. Este recomandat ca la achizitionarea unui monitor, sa verificati daca acesta dispune de posibilitatea ajustarii inaltimii.

  8)Un criteriu foarte important atunci cand va decideti sa achizitionati un monitor, trebuie sa fie dotarea acestuia cu o functie de configurare automata, pentru reglarea celor mai importante caracteristi ale unui monitor, printre care rezolutia si alinierile pe verticala si orizontala.

   Subiecte similare

   -

   Acum este: Mar Dec 18, 2018 11:14 pm